Bakan Uraloğlu, otoyolun, özellikle yaz aylarında artan yolculuk taleplerini hızlı, konforlu ve güvenli bir şekilde karşılayacağını belirtti. Otoyolun bölge turizmine önemli katkılar sunacağını ve bölgedeki ticaret ile tarım sektörüne de hizmet edeceğini ifade etti. Uraloğlu, “Antalya-Alanya Otoyolu ile trafik güvenliğini artırarak can ve mal emniyetini tam olarak sağlamayı, çevre illerden gelen trafiğin şehir içinden geçmeden transit geçişini sağlamayı hedefliyoruz. Böylece seyahat sürelerini kısaltmayı amaçlıyoruz” dedi.

Projenin toplam uzunluğu 122 kilometre olacak ve ana gövdesi 84 kilometre uzunluğunda, 6 şeritli olarak inşa edilecek. Bağlantı yolları ise 38 kilometre uzunluğunda ve 4 şeritli olarak projelendirildi. Uraloğlu, otoyolun güzergahı hakkında bilgi vererek, “Otoyolumuz Serik Kavşağı’ndan başlayacak ve doğuya yönelerek, Serik ve Manavgat ilçeleri sınırları içinde Toros Dağları’nın eteklerini takip ederek Alanya Batı Kavşağı’nda sonlanacak” şeklinde konuştu.

Proje kapsamında toplam 7 kavşak, 11 bin 300 metre uzunluğunda 8 tünel ve 7 bin 30 metrelik 19 viyadük ile 4 otoyol hizmet tesisi yer alacak. Uraloğlu, bu yapının çevre dostu bir yaklaşım benimseyeceğini de belirterek, otoyolun faaliyete geçmesiyle birlikte karbon emisyonunun 47 bin ton azaltılacağını ifade etti.

Son olarak, Antalya-Alanya Otoyolu Projesi'nin bölgedeki ulaşım altyapısını güçlendirerek, ekonomik büyümeye ve turizmin gelişmesine katkı sağlayacağı öngörülüyor.

Editör: Fazıl Tunç